logo Holen Gardsysteri

Produkter

Pultost fra Gausdal

Tradisjonell pultost med den karakteristiske karvesmaken. Pultost ystes av skumma surmjølk, og er derfor en mager ost. Pultosten er mild som ung, og blir kraftigere i smaken etter hvert som den lagres.

Pultost smaker godt på kakuskive eller lefse med smør, men kan også nytes på andre måter. Før i tida var det vanlig å spise pultost til middag med poteter og smør. Vi fikk sølvmedalje for pultosten vår på landsutstillinga for gardsost i 2009

Pultost fåes i beger på 200 g.

Trisnipp kvitost

Halvfast kvitost som er modna i minst 12 uker. Den blir fyldig og lett syrlig i smaken. Osten bør tempereres før bruk og kan nytes i terninger som snacks, eller på alle andre tenkelige måter du kan tenke deg å spise god ost.

Ung ost er smidig i konsistensen og kan høvles med ostehøvel. Ved lengre lagring blir osten hardere og mer smuldrete i konsistensen og mer velutvikla i smaken.

Osten fikk sølvmedalje på landsutstillinga for gardsost 2007.

Hel ost veier ca. 3,5 kg. Selges hel eller i biter på 3-500 g.

Kremost

Dette er en syrna ferskost, krema og delikat. Den finnes som naturell eller i to krydra varianter, den ene med smak av hvitløk, urter og soltørka tomat, den andre med dill. Kremost er deilig på rista brød, kjeks og i lefseruller sammen med spekeskinke eller røkt laks.

Kremost med dill fikk gullmedalje på landsutstillinga for gardsost 2007.

Fåes i beger på 175 g.

Sol-biter

Fetaost-variant av kumjølk, skåret i terninger og lagt i en marinade av jomfruolivenolje, solsikkeolje, hvitløk, rosépepper og urter.

Osten er sjølskreven i salat, men er også utmerket til bakst, som topping på bakte eller smørdampa grønnsaker, eller rett og slett på kjeks eller godt brød. Til lammesteik kan du prøve bakte potetbåter og coctailtomater med Sol-biter dryssa over.

Finnes i beger på 280 g, derav 140 g ost.

Rømme

Når mjølka separeres for å få skumma mjølk til pultosten, blir det igjen ca. 1/10 tjukk og fin fløte. Når fløten syrnes blir den til ekte gardsrømme, som er nydelig tilbehør til spekemat, vafler og anna tradisjonskost. Rømmen er også ypperlig til rømmegraut og rømmevafler.

Rømmen vår fikk gullmedalje på landsutstillinga for gardsost 2009.

Finnes i beger på 250 ml.

Gavepakninger

Vi setter sammen gavepakninger etter ønske, og vi kan også skaffe andre lokale spesialiteter i kombinasjon med våre produkter.